понеділок, 4 травня 2015 р.

Львів розростається

В даній публікації я хочу показати, якими є нові житлові райони Львова і де пропонують жити львів'янам.
Львів все сильніше закріплюється як основний діловий і культурний центр західної України. Останнім часом Львів, в деяких сферах почав показувати приклад іншим містам України і часом іти попереду Києва. Це спричиняє до того, що люди приїжджають до Львова жити і працювати, а це разом з переселенцями з Криму і Донбасу сприяє збільшенню населення Львова. Також в останні роки у Львові був позитивний баланс народжуваності, тобто більше людей народжувалось, ніж помирало. Хоча у Львові також сильний відтік людей, багато людей їде шукати кращої долі закордон чи у інші міста України. Але судячи з кількості новобудов у Львові, можна зробити висновок, що у місті стає тісно і є потреба у новому житлі. Зараз, в більшості, забудовуються вільні території серед уже існуючої забудови. 
Але є винятки, коли будуються зовсім нові житлові комплекси на території, де колись були індивідуальні будинки і промислові об'єкти. Однією з таких абсолютно нових територій для життя є Житловий масив "Пасічний", який, як можна здогадатись з назви, знаходиться на вулиці Пасічній. Забудовує його компанія "Ваш Дім". 
На цій вулиці з радянських часів сформувався житловий район з стандартних багатоповерхівок. Але ця частина вулиці мала чисто промислове призначення і як більшість промислових зон міста з часів незалежності, потрохи занепадала. 
Давно хотів подивитись що тут до чого і проїжджаючи поруч нещодавно на вихідних, вирішив заглянути. Чим цей ЖК виявився цікавим, так це еволюцією підходу до будівництва житла. Від конкретного "дніща", до вже доволі привабливого проекту.
1. Отже перша черга будівництва ЖК "Пасічний". Будівництво приблизно завершилось у кінці 2012 р. Це підхід з вулиці Зеленої. Дорога тут різко обривається і переходить в повне бездоріжжя. Звідси до вулиці Зеленої, де найближче і найзручніше сполучення громадського транспорту, треба пройти десь 400 м. львівськими нетрями. З цього місця вид на ЖК просто страшний.
Фото клікабельні 
2. Ліворуч видно дорогу, яка виводить на вулицю Пасічну, а поруч з будинком є ось така двосмугова дорога. Тут на першому поверсі передбачені комерційні приміщення. Поки що звичайно тут комерційно не вигідно орендувати площі. В комплексі вже є продуктовий магазин і здається перукарня. 
Якщо говорити про зовнішню привабливість будинку першої черги, то в мене виникає лише один епітет - вони страшні. Балкони оздоблені металевим профілем? Такого навіть за союзу не робили. З позитивних моментів, між вуличними ліхтарями немає дротів. Отже поруч можна сміливо садити дерева і не боятись, що вони порвуть дроти. Поки тут жодного дерева чи куща не видно.
3. А це внутрішнє подвір'я комплексу. Проектування в стилі класичного "дніща". Максимальна економія простору заради максимальної вигоди. Сайт забудовника каже, що вільних квартир тут вже нема. А їх тут 296. Люди таке хавають! На останніх поверхах є дворівневі квартири "Люкс". На мансарді видно їх вікна. 
Як видно люди вже тут трохи обжились. Більшість балконів засклено, кондюки і саталітарки встановлено. Що проекту, то будинок утеплено пінопластом, він цегляний. Дах тут покатий, дешеве, сердито, ще й "люкс" можна забабахати. Опалення індивідуальне, двоконтурне (це хоч тішить).
4. А що тут з паркуванням? 
Передбачене наземне і підземне паркування. Паркомісце тут коштує 120 000 грн.  
5. Як видно, машини там є.
6. А що у подвір'ї?
Є вуличний стіл для пінпонгу, турніки, вуличні тренажери і баскетбольне кільце. Але якось тут не затишно, чи як?
7. Дитячий майданчик тут стандартної конструкції.
Відразу видно причину відсутності затишку. Досі тут крім газону немає ніякої зелені. Ні дерев, ні кущів. Лише ти, машини, металеві конструкції і стіни страшного будинку. Неприємне середовище.
8. Ось так виглядають під'їзди. Повний жах. Кольорова гама, матеріали, все дуже погано. Чому було не зробити захід в під'їзд без сходів? Через це тут з'явились ці страшні пандуси. Понижень перед під'їздами також немає.
9.
В середині під'їзду передбачене місце для зберігання роверів і колясок. Тільки ось завезти туди ровер чи коляску, це ще з тих задоволень.

10. Ось так мав виглядати масив за первісним проектом, весь забудований будинками, схожими на будинок першої черги.

11. Не знаю, що сталось, але забудовник одумався! І вже друга черга будується за проектом, який пропонує абсолютно іншу якість життя. Ззовні помітно приємну кольорову гаму. Він збудований за монолітно каркасною технологією, тут краще утеплення, індивідуальне опалення, вентиляційна система і плоский дах. Це вже не один суцільний будинок, а окремі будинки на 2 під'їзди. В цих двох будинках 192 квартири.
12. Проект другої черги передбачає внутрішнє подвір'я без автомобілів! і "ланшафтний парк". Це вже значний крок вперед в порівнянні з проектом першої черги.
11. Що вже є зараз?
Захід в під'їзд без сходів! Сучасний дизайн, скромний і простий, але приємний. Єдине, що озеленення лише з хвойників і одне деревце посередині... 
12. Тут встановили досить оригінальні лавки.
13. А що мене найбільше обнадієло, так це присутність у під'їзді окремої кімнати для зберігання велосипедів і колясок. Наразі тут зберігаються будматеріали, оскільки у квартирах ще тривають ремонти.
14. Будівництво тут ще активно триває.
15. Район поки мені виглядає малопривабливим. Стоїть собі на відшибі. Якщо тут будуть заселятись люди, почне з'являтись різноманітна інфраструктура з часом тут стане цікавіше жити. 
Цей масив по суті знаходиться на самій окраїні міста, оскільки поруч уже Винниківський ліс, що є насправді чи не найбільшим плюсом цього масиву. Ліс тут справді дуже гарний, дикий. Надіюсь мешканці цього масиву не будуть його руйнувати.




2 коментарі:

  1. Здравствуйте!

    Далеко ли от этого ЖК находится парикмахерская белая борода http://belaboroda.com.ua/ ? Подскажите как найти?

    ВідповістиВидалити
  2. позичальна компанія, яка надає мені позику в розмірі 5 000 000,00 доларів США. Коли інші позичальники нехтують моєю пропозицією, але пан Бенджамін Лі надав мені позику на успіх. вони беруть участь безпосередньо у фінансуванні позики та в плані інвестицій. вони надають рішення щодо фінансування компаніям та приватним особам, які шукають доступу до фондів ринків капіталу, вони можуть допомогти вам профінансувати ваш проект або розширити свій бізнес .. Надіслати електронною поштою Контакт :::: Також 247officedept@gmail.com або Напишіть на номер WhatsApp на + 1- ( 989-394-3740)

    ВідповістиВидалити